Українська версія сайту

Успіхи молодих науковців

21-05-2021

З 6 по 15 квітня 2021 року, на базі Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, відбувся другий тур ХІІ Всеукраїнського студентсько – курсантського конкурсу наукових робіт курсантів, слухачів та студентів за темою «Проблеми у сфері забезпечення національної безпеки України очима майбутніх правоохоронців».

Успіхи молодих науковців

Цьогоріч на конкурс надійшло близько 150 наукових робіт з галузей «Військові науки» та «Правоохоронна діяльність» із закладів вищої освіти Міністерств оборони та внутрішніх справ України.

Від Національної академії внутрішніх справ брала участь студентка 3-го курсу навчально-наукового інституту № 2 Олена Чернявська, яка під керівництвом старшого викладача кафедри криміналістичного забезпечення та судових експертиз навчально-наукового інституту № 2 Олексія Волошина, підготувала наукову роботу на тему «Роль спеціальних знань при розслідуванні кримінальних правопорушень проти довкілля», та в результаті посіла ІІ місце.

У роботі акцентована увага на тому, що екологічна ситуація, яка склалась в Україні, зокрема, антропогенний вплив на природнє середовище призводить до екологічних проблем (забруднення грунтів, атмосферного повітря, природних вод). Нажаль в Україні протягом останнього десятиріччя збільшується кількість кримінальних правопорушень проти довкілля. Це зумовлено значним рівнем латентності злочинів у цій сфері, у зв’язку із чим вони не знаходять свого відображення в офіційній статистиці.

Ефективність протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони довкілля залежить не лише від розробки ефективних правових норм по охороні природнього середовища, але, також, від застосування криміналістичних алгоритмів при встановлені обставин правопорушень та здійснення процесу доказування.

Ми щиро вітаємо Олену, з вагомим досягненням та бажаємо нових звершень та творчого натхнення.

Кафедра криміналістичного забезпечення та судових експертиз Навчально-науковий інститут № 2 НАВС

 

Важливо

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

02183, м. Київ, вул. Ірини Бекешкіної, буд.3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 206 79 32

X
X